Tiskové zprávy a pozvánky

Knižní novinky: Ve svitu Měsíce

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
5

Žánr young adult patří v knihovničkách tennagerů mezi oblíbené stálice a díky Nakladatelství CREW mohou jeho kouzlu podléhat také příznivci komiksů.   S knihou Catwoman: Ve svitu Měsíce přichází jedinečná příležitost seznámit se s budoucí superhrdinkou  v době, kdy jí bylo patnáct let a teprve se snažila najít své místo ve světě. A rozhodně to neměla lehké!

 

ve-svitu-mesiceSelina Kyleová je tvrdší, než sama tuší. Celý svůj dosavadní život snášela neustálý kolotoč nešťastných známostí své matky. Současný matčin přítel, Dernell, je však ještě krutější než všichni před ním 

 

a Selina s ním zkrátka nedokáže sdílet jednu střechu nad hlavou. Jediné řešení své bezvýchodné situace vidí v útěku z domova… Spisovatelka Lauren Myracleová a kreslíř Isaac Goodhart vyprávějí o tom, jak přežít v komplikovaném světě a jak najít spojence v nejméně očekávaných chvílích.

 

„Zajímavé na této knize je, že tolik nesází na romantiku,“ říká Petr Litoš z Nakladatelství CREW a dodává: „I když se tady taky objevují sympatie hrdinky k mladému Bruci Wayneovi, hlavní důraz je na vyrovnání se s vlastním životem a snaha postavit se nepříznivým okolnostem. Ne vlastní vinou se hrdinka ocitá na úplném dně, na ulici… a ze všech sil se snaží najít v nepřátelském světě nějaké své vlastní místo a cíl. Nehledá lásku. Hledá sama sebe. Chce si dokázat, že není předurčena do role oběti. A že se dokáže postarat nejen o sebe, ale i o ostatní.“

 

Catwoman: Ve svitu Měsíce nadchne zábavným a stylově vykresleným příběhem. Nechybí v něm nebezpečí, ústrky, úklady, morální volby, dobrodružství, a také inspirace, jak se zachovat v určitých situacích. Přestože vychází ze slavných komiksových postav, tak se více než superhrdinským soubojům věnuje strastem dospívání a způsobům, jak se z nich vymotat. Selina Kyleová začíná opravdu hodně špatně, má mizerné rodinné zázemí, sklony k sebepoškozování… ale postupně se začíná vydávat na cestu, která ji dovede až k její superhrdinské roli. 

 

Lauren Myracleová patří mezi úspěšné (a podle New York Times také mezi nejprodávanější) autorky knížek young adult. U nás ji učinila známou série mapující život jedné dospívající slečny Deset až čtrnáct: Neobyčejný deník obyčejné holky. V zahraničí se proslavila řadou Internet Girls a právě komiksem Catwoman, na němž spolupracovala s kreslířem Isaacem Goodhartem.

 

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení