CRWECON 2015 - Svátek všech příznivců komiksu – už podesáté!

1 1 1 1 1 (1 hlas)
il

Blíží se už jubilejní, desátý ročník nejstarší komiksové akce u nás, populárního Crweconu! Sraz všech těch, kteří se zajímají o komiksové umění ve všech jeho podobách, se bude konat 6. 6. 2015 od 9:00, opět v Praze v klubu Cross, na rohu Plynární a Jankovcovy, kousek od metra "C", zastávky Nádraží Holešovice.

Na programu jsou přednášky, křty nových titulů, rozhovory s největšími vydavateli (účast příslíbili Argo, Bbart, Comics Centrum, Crew a Paseka), komiksové burzy, prodej originálních kreseb, promítání a další zajímavosti. Novinkou je tu tentokrát program zaměřený na mladší návštěvníky pod vedením Kláry Smolíkové, který je seznámí se základy komiksu. Návštěvníky čeká přednáška o podivných televizních seriálech, o novinkách v komiksovém světě, o nejzajímavějších titulech minulého roku, úvod do světa mangy, křest komiksu Enki Bilala, velký komiksový kvíz a vyhlášení vítězů Fabula Rasa (ceny internetové stránky Comicsdb, kdy o nejlepších komiksech hlasují sami čtenáři).

Kromě toho tu bude i dražba originálních kreseb, vydavatelské panely a samostatná manga sekce i s promítáním filmů. Na místě budou i 3D tiskárny a bude se předvádět, jak vzniká taková superhrdinská socha... a kreslíř Petr Kopl bude v rámci charitativní akce na požádání kreslit návštěvníky. A samozřejmě, jako vždy je tu  i možnost nakoupit české i zahraniční komiksy, trička, placky, plakáty, hry či figurky za bezkonkurenční slevy!

A to vše bez nutnosti platit jakékoliv vstupné.

il

Podrobný program a další informace najdou zájemci na stránce www.crwecon.cz, kde se dozvědí nejžhavější novinky a informace, případně i na stránce Crwe na Facebooku.

• Svaz českých knihkupců a nakladatelů děkuje zdravotníkům a spouští iniciativu #knizkaprosestricku

Svaz českých knihkupců a nakladatelů (SČKN) si velice váží práce sester, lékařů a dalších zdravotnických pracovníků, kteří v těchto dnech intenzivně pečují o pacienty nemocné Covidem-19 a letos proto nemají mnoho možností připravit se na blížící se Vánoce. SČKN proto věnuje kolekci knižních titulů Fakultní nemocnici Královské Vinohrady a spouští iniciativu #knizkaprosestricku. Nabízí tak veřejnosti možnost poděkovat zdravotnickým pracovníkům za jejich nasazení tím, že pro ně mohou koupit a darovat jim knížku.

• Více času na čtení (tentokrát trochu jinak) O poslechu audioknih a možnosti žít za dva

Na podzim roku 2015 zahájilo internetové knihkupectví Martinus kampaň zvanou Více času na čtení. Ta se v principu odrážela od skutečnosti, že rozbalit si na Vánoce darovanou knihu je jedna věc, ale mít čas si ji skutečně přečíst, to už je věc jiná.