CRWECON 2015 - Svátek všech příznivců komiksu – už podesáté!

1 1 1 1 1 (1 hlas)
il

Blíží se už jubilejní, desátý ročník nejstarší komiksové akce u nás, populárního Crweconu! Sraz všech těch, kteří se zajímají o komiksové umění ve všech jeho podobách, se bude konat 6. 6. 2015 od 9:00, opět v Praze v klubu Cross, na rohu Plynární a Jankovcovy, kousek od metra "C", zastávky Nádraží Holešovice.

Na programu jsou přednášky, křty nových titulů, rozhovory s největšími vydavateli (účast příslíbili Argo, Bbart, Comics Centrum, Crew a Paseka), komiksové burzy, prodej originálních kreseb, promítání a další zajímavosti. Novinkou je tu tentokrát program zaměřený na mladší návštěvníky pod vedením Kláry Smolíkové, který je seznámí se základy komiksu. Návštěvníky čeká přednáška o podivných televizních seriálech, o novinkách v komiksovém světě, o nejzajímavějších titulech minulého roku, úvod do světa mangy, křest komiksu Enki Bilala, velký komiksový kvíz a vyhlášení vítězů Fabula Rasa (ceny internetové stránky Comicsdb, kdy o nejlepších komiksech hlasují sami čtenáři).

Kromě toho tu bude i dražba originálních kreseb, vydavatelské panely a samostatná manga sekce i s promítáním filmů. Na místě budou i 3D tiskárny a bude se předvádět, jak vzniká taková superhrdinská socha... a kreslíř Petr Kopl bude v rámci charitativní akce na požádání kreslit návštěvníky. A samozřejmě, jako vždy je tu  i možnost nakoupit české i zahraniční komiksy, trička, placky, plakáty, hry či figurky za bezkonkurenční slevy!

A to vše bez nutnosti platit jakékoliv vstupné.

il

Podrobný program a další informace najdou zájemci na stránce www.crwecon.cz, kde se dozvědí nejžhavější novinky a informace, případně i na stránce Crwe na Facebooku.

• Krátká přestávka

Vážení čtenáři,

čas prázdnin a dovolených je tady, léto, i když to občas tak nevypadá, také. Po roce různých omezení si někteří z nás konečně alespoň trochu užijí cestování, třeba jen v rámci naší republiky. Bylo by zbytečné zdůrazňovat, že i u nás jsou krásná místa. V této souvislosti mi dovolte vyhlásit krátkou přestávku ve zveřejňování recenzí, které pro vás už řadu let pravidelně připravujeme. Doufám, že nás po prázdninách čeká mnoho dalších krásných knih, které budou stát za zmínku, a hlavně že se podaří uskutečnit akce, které jsou s literaturou spojené, jako jsou třeba knižní veletrh v Havlíčkově Brodě či Svět knihy.

Těším se na opětovné shledání a vámi a věřím, že i přes tuto - určitě krátkou - odmlku nám zachováte svou přízeň. Přeji vám všem - čtenářům i redaktorům - krásné léto plné zážitků.

Jiří Lojín

Šéfredakor

• Paseka se stěhuje do Karlína

Po dvaceti letech na pražských Vinohradech započne nakladatelství Paseka novou etapu v  Karlíně. Nový majitel Laichterova domu, kde Paseka sídlila od roku 2000, má s prostorem plány, které nejsou slučitelné s běžným provozem nakladatelství. V redakci Paseky v ulici Vítkova již nebude možné vyzvedávat internetové objednávky, ale kromě stávajícího Vinohradského knihkupectví bude od 5. května výdejním místem také oblíbené karlínské knihkupectví Přístav.