Recenze: Knihy pro dospělé

Recenze: Rachel Winters – Ráda Tě poznávám

1 1 1 1 1 (0 hlasů)

Každý z nás by chtěl být šťastně zamilovaný, poznat toho pravého a žít s ním šťastně až do konce svých dní. Hlavní hrdinka knihy Ráda Tě poznávám Evie Summersová v lásku věřila, dokud se s ní ošklivě nerozešel bývalý přítel. Teď se soustředí jen na svou práci a doufá, že bude brzy povýšena na agentku. Kniha autorky Rachel Wintersové Ráda Tě poznávám vyšla v České republice v nakladatelství Host.


knihaHlavní hrdinka Evie Summersová chtěla vždy pracovat jako filmová scénáristka. Bohužel se v této profesi neuchytila, a tak pracuje v agentuře jako asistentka filmového agenta a pomáhá na výsluní jiným. Občas si na své psaní vzpomene, ale neúspěch i po letech stále bolí, a tak se k této činnosti nevrací. Navíc má teď větší problém, pokud se jí nepodaří přesvědčit největšího klienta Ezru Chestera, aby dokončil svůj scénář, bude Evie i její nadřízený bez práce. A tak musí Evie přijít na to, jak Ezru namotivovat.

Evie nakonec s Ezrou uzavírá dohodu, jelikož Ezra ještě nezačal scénář psát, tak mu Evie dodá trochu inspirace. Ta spočívá v tom, že se Evie bude snažit seznámit s muži, stejně jako to dělají hrdinky jejích oblíbených romantických filmů. Musí to být bez internetu, bez seznamek, musí to být svým způsobem přirozené! A tak začne Evie chodit po Londýně a snaží se zaujmout muže tím, že na ně vylije své pití, uvízne podpatkem v kanále či s někým pojede v autě na dlouhou cestu. Své zážitky pak sepisuje a posílá je Ezrovi, aby načerpal inspiraci a konečně začal psát.

Evie díky svým eskapádám baví své přátele i samotného pana scénáristu. Navíc objevuje, že ji znovu baví psát, a doufá, že bude mít v budoucnu možnost znovu objevit sílu k tomu, aby napsala svůj vlastní scénář. Nakonec však pozná, co je vlastně nejdůležitější a co musí udělat proto, aby byla šťastná.

Evie je žena, která věří v lásku. Věří, že na ni někde čeká ten pravý muž, se kterým bude šťastná. Bohužel je ale stále trochu smutná z posledního rozchodu, a tak se zatím lásce neotvírá. Navíc nechce při svých seznamovacích akcích dopustit, aby se do někoho zamilovala a musela přiznat, že to celé bylo jen kvůli práci. Na druhé straně stojí Ezra. Ten v lásku nevěří v žádném případě a doufá, že Evie prohraje. On sám kvůli své kariéře udělá cokoliv a nebojí se ani těch největších křiváren. Zvítězí nakonec dobro nad zlem, nebo bude muset Evie začít znovu?
Kniha je psána z pohledu hlavní hrdinky – tedy v ich formě. Kromě dialogů a popisných částí může čtenář sledovat konverzaci internetovou, kterou Evie využívá v komunikaci se svými přáteli a také s Ezrou.

Kniha Ráda Tě poznávám je milou a vtipnou oslavou všech romantických komedií a jejich fanoušků. Nečekejte žádné hluboké myšlenky, ale vsadím se, že se u čtení pobavíte a na konci se budete usmívat, protože ve vás zůstane pocit, že dobro ze světa ještě nevymizelo. Každá kapitola začíná popisem scény, ve které se bude dění odehrávat – stejně jak tomu bývá ve scénářích. Navíc je přidán čas a místo, aby se mohl čtenář lépe orientovat ve vyprávění.

Autor    Rachel Winters
Název Ráda Tě poznávám
Překlad    Romana Bičíková
Nakladatelství    Brno
Místo vydání    Host
Rok vydání    2021
Vydání    1.
Počet stran    368
ISBN    978-80-275-0349-0

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení