Recenze: Odborná literatura

Recenze: Maja Nettová – Müsli – domácí, snadné a rychlé

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
5

Pokud tápete anebo se rádi necháte inspirovat, jakým jídlem se pozitivně naladit do nového dne, potěší vás nová kuchařka Müsli – Domácí, snadné a rychlé Maji Nettové. Podle názvu je zřejmé, že se autorka zaměřuje pouze na jeden typ snídaně, avšak na druhou stranu na ten nejpestřejší.


Müsli – domácí, snadné a rychléV úvodu nás autorka seznamuje se všemi ingrediencemi, které v jejích či vlastních směsích využijeme. Kromě ovesných a jiných druhů vloček, které jsou základem, také s klíčky a semeny, ořechy, jádry a sušeným ovocem, sladidly, tuky pro pečené müsli a tekutinami, kterými se dá müsli zalít. Vyzdvihuje výživnost surovin a jejich roli ve směsi, jako je například zahušťování či přírodní slazení.

Kniha Müsli – domácí, snadné a rychlé nás provede od základních receptů k náročnějším, všechny jsou však nakonec jednoduché a rychlé. Autorka rozděluje recepty na klasické, křupavé a krémové müsli a na müsli svačinky, jako jsou sušenky, tyčinky nebo kuličky. Mezi klasickým müsli najdeme ovocné, čokoládové, ořechové nebo například skořicové se švestkami. Křupavým müsli, tedy tomu, které pečeme v troubě, se říká granola. Můžeme vyzkoušet granolu s malinami, pistáciemi a bílou čokoládou, granolu s pekanovými ořechy a javorovým sirupem, s espressem a kávovými zrnky nebo medovou granolu s ořechy. Krémové müsli necháváme delší dobu v chladu, nejčastěji přes noc, říká se mu overnight.

Forma receptů je přehledná – krátký autorčin úvod, gramové množství potřebných surovin a srozumitelně popsaný recept doplněný o fotografii. Je znát, že recepty na müsli jsou osvědčené, avšak nepostrádají prostor pro vlastní kombinaci chutí. Müsli ani naše rána nemusí být jednotvárná, naopak chutná a hravá, což nám Maja Nettová ve své knize dokazuje.


Müsli – domácí, snadné a rychlé
Autor Maja Nettová
Nakladatelství Ikar
Místo vydání Praha
Rok vydání 2016
Vydání 1.
Počet stran 112
ISBN/EAN 978-80-249-3032-9
Ediční řada -

Do nakladatelstvíPorovnat ceny

Soutěže

Aktuality

  • Vlastislav Toman odešel, Hadži zůstává

    Ráno 11. května 2022 se na facebookovém profilu Nakladatelství Josef Vybíral objevila smutná zpráva – v nedožitých třiadevadesáti letech odešel dlouholetý (1956-1992) šéfredaktor ábíčka Vlastislav Toman.

    Číst dál...  
  • Ostravské výstaviště ožilo. Na Černé louce proběhl knižní festival

    Ve dnech 11. a 12. března 2022 po dlouhých dvou letech otevřelo výstaviště Černá louka své brány do světa všech příznivců knižní tvorby. Probíhal zde knižní festival, který se v této podobě, tedy s doprovodným programem, poprvé konal v roce 2019. Setkání se spisovateli a jinými osobnostmi mezi stánky s knihami bylo po době plné zákazů a omezení jako balzám na duši.

    Číst dál...  

Nové komentáře

Doporučujeme

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení