Recenze: Odborná literatura

Trocha čísel neuškodí

1 1 1 1 1 (1 hlas)
k

Matematika nikdy nebyla mým koníčkem, naopak – nenáviděla jsem ji. Ale když se řekne numerologie, nepředstavujte si složité výpočty. Kdepak, sice potřebujete pár základních matematických operací, ale sčítat jsme se učili v první třídě, takže se nebojte.


kKniha Teresy Mooreyové Numerologie od A do Z vás provede světem čísel od samotného prvopočátku. Jak sama autorka v úvodu říká, nejedná se o knihu, kterou byste měli souvisle přečíst, proto hned na začátku dostanete návod, jak knihu používat. Nejprve se dozvíte pár informací z historie této vědy, později o jejím provázání na jiné obory, např. na ezoteriku, tarot či kabalu. V další části dostanete přesné instrukce, jak vypočítat svá čísla. Ta se dělí do pěti formulí – Číslo osobnosti, Číslo životní cesty, Číslo  duše, Číslo osudu a Aktuální číslo. Všechna dohromady tvoří složitou osobnost každého člověka. Samozřejmě, náš život se neodehrává pouze v číslech, ale zkuste si je spočítat a následně si přečíst charakteristiku. Zjistíte, že se vzájemně doplňují a uznáte, budete-li k sobě upřímní, že vás do jisté míry vystihují, a to i v těch nepříjemných stránkách.

„Jeden z největších problémů pro vás nastává, když se máte vzdát kontroly nad těmi, na nichž vám záleží. Často je vám natolik jasné, co by se mělo udělat, že vám připadá neuvěřitelně těžké, když musíte jenom stát a sledovat jak ti, které milujete, dělají chyby a někdy si i sami ublíží. A vy se v takové chvíli musíte kousnout do jazyka a odpustit si větu: „Já jsem vám to říkal.“
Teresa Mooryová, Numerologie od A do Z. Poznejte tajemství a moc čísel, Praha: Metafora, 2013, s 191.

Knihu mohu vřele doporučit každému, kdo chce vyzkoušet něco nového, každému, kdo má rád řád a pořádek, protože čísla jej do našeho života vnáší. Věříte-li na osud, můžete se touto cestou dozvědět, jaké vlastnosti jste si svým narozením přinesli na tento svět. Ale nic není neměnné... To sami poznáte, přečtete-li si tuto zajímavou knihu.

Knihu Numerologie od A do Z vydalo nakladatelství Metafora
 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení