Aktuality

Aktuality: Shea Fontana – DC Superhrdinky 1: Zkouškové peklo

1 1 1 1 1 (2 hlasů)
CD superhrdinky 1: Zkouškové peklo

Superhrdinky, a dokonce i superzáporačky, musí chodit do školy. A pro ně je zřízená superhrdinská škola, kde učí i studují lidé se superschopnostmi a v lavicích najdeme například Batgirl, Harley Quinn, Supergirl, Wonder Woman či Poison Ivy. 



CD superhrdinky 1: Zkouškové pekloAno, superhrdinové bývali většinou klukovské čtení, ale je čím dál víc jasné, že i holky chtějí své hrdinky, své vzory. Proto vznikla tato série, která ukazuje slavné postavy hrdinek a jejich charaktery. Superhrdinky, kromě soubojů s nebezpečnými padouchy, v této sérii nabízejí legrační, dobrodružné i emotivní příběhy, které jdou ruku v ruce s dospíváním, přátelstvím a odpovědností. 

„CREW byla vždycky hodně klukovské nakladatelství,“ říká Michaela Pexová, která má v nakladatelství na starost propagaci značky CREW KIDS. „Ale holky vždycky patřily k jejím silným a věrným čtenářům. Ať už šlo o knížky Neila Gaimana, stripy s Garfieldem nebo o různé manga série – v čele se Zápisníkem smrti, Narutem či Tokijským ghúlem. Dívky chtějí komiksy, ve kterých můžou číst příběhy svých silných hrdinek, se kterými se můžou ztotožnit.  Chtějí inspiraci. A tohle všechno jim může komiksová série DC Superhrdinky poskytnout. Je čas se věnovat nejen mladým čtenářům, ale i mladým čtenářkám a pomoct jim najít cestu nejen ke komiksům, ale i ke čtení vůbec.“ 

DC Superhrdinky začaly poměrně nedávno, v roce 2015. Původně vznikly jako televizní seriál a téměř okamžitě se z něj stal obrovský hit. Oslovil především dospívající dívky ve věku od sedmi let. Bavil je nejen proto, že jim ukazoval slavné hrdinky jako obyčejné holky, které mají stejné problémy, ale také jim nabízel řešení těchto situací pomocí přátelství, důvěry a odvahy. I díky tomu si už seriál vysloužil pět sezón a evidentně mu to nestačí. Už se plánuje druhá série s názvem DC Super Hero Girls, za kterou stojí Lauren Faustová, stvořitelka seriálu My Little Pony, celého poníkového šílenství.  

U nás teď začala vycházet původní komiksová série – přímo z pera hlavní scenáristky animované verze, Shey Fontanové. Není to rozhodně první crewní komiks, který vychází z animovaného seriálu, a dokonce ani první komiks, který vrací slavné postavy do dětství.  Pod značkou CREW KIDS vyšli už Mladí Titáni do toho!. Ti ale sází na krátké vtipné epizody. DC Superhrdinky jsou o něco vážnější a přinášejí delší příběhy. Třeba hned v první knize nazvané Zkouškové peklo začne někdo unášet osazenstvo školy a nové studentky se musí spojit, aby se jim podařilo neznámého protivníka přemoci. A do toho ještě projít zkouškami a neslíznout pětku. 

Ne, superhrdinové už rozhodně nejsou jen pro kluky. 


Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení