Aktuality

Soutěž Hledá se autor bestselleru pokračuje – o pátém vítězi rozhodne bleskové hlasování

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
lupa

Literární soutěž Hledá se autor bestselleru vyústila v napínavé drama, které ani po uzavření hlasování neodhalilo konečných pět vítězů. Jistou účast na společné publikaci zatím mají „moderní pohádky pro dospělé“, které se umístily na prvních čtyřech pozicích: Pohádka o námořníkovi, Lída a tři vajíčka, Tam, kde to všechno končí a Pohádky. O páté místo, které zaručí autorovi díla další spolupráci s Nakladatelstvím Fragment, ještě svedou souboj tři příběhy, které získaly ve váženém průměru hlasování veřejnosti a odborné poroty shodný počet bodů: O bludné sekretářce, Třicet přání a martin p a konec světa. Čtenáři mohou na www.hledaseautor.cz rozhodnout do čtvrteční půlnoci. Jména všech pěti vítězů soutěže budou uveřejněna v pátek v pravé poledne.

 

zaba„Pokud bychom soutěž nyní ukončili, měli bychom sedm vítězů, což je téměř o polovinu více, než bylo avizováno. Proto jsme se rozhodli pro napínavý závěr a prodloužili hlasování, ve kterém se o pátou pozici v plánované e-knize utkají tři shodně umístěné texty,“ uvedl Pavel Nýč, spolumajitel Nakladatelství Fragment. „Čtenáři budou v následujících hodinách hlasovat pouze pro jeden ze tří příběhů, stejně tak sestaví porota svůj žebříček pouze ze tří zmíněných prací. O vítězi rozhodne opět vážený průměr obou hodnocení,“ popsal Pavel Nýč. 

Z celkového počtu 223 soutěžních prací vybralo Nakladatelství Fragment nejprve 15 nejlepších a jejich části uveřejnilo na webu www.hledaseautor.cz. Tam poslední dva týdny hlasovali čtenáři pro své favority a texty hodnotila také odborná porota ve složení Kateřina Farná z Práva, Klára Kubíčková z MF Dnes, Petr Fischer z Hospodářských novin a Stanislav Šulc z E15. O čtyřech vítězích je rozhodnuto, o pátém se rozhodne mezi třemi pohádkami, které skončily na děleném pátém až sedmém místě.

E-kniha Hledá se autor bestselleru 2013 vyjde v Nakladatelství Fragment do 17. května 2013. Vítězové představí své příběhy také při autorském čtení na květnovém veletrhu Svět knihy.

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení