CRWECON 2015 - Svátek všech příznivců komiksu – už podesáté!

il

Blíží se už jubilejní, desátý ročník nejstarší komiksové akce u nás, populárního Crweconu! Sraz všech těch, kteří se zajímají o komiksové umění ve všech jeho podobách, se bude konat 6. 6. 2015 od 9:00, opět v Praze v klubu Cross, na rohu Plynární a Jankovcovy, kousek od metra "C", zastávky Nádraží Holešovice.

Na programu jsou přednášky, křty nových titulů, rozhovory s největšími vydavateli (účast příslíbili Argo, Bbart, Comics Centrum, Crew a Paseka), komiksové burzy, prodej originálních kreseb, promítání a další zajímavosti. Novinkou je tu tentokrát program zaměřený na mladší návštěvníky pod vedením Kláry Smolíkové, který je seznámí se základy komiksu. Návštěvníky čeká přednáška o podivných televizních seriálech, o novinkách v komiksovém světě, o nejzajímavějších titulech minulého roku, úvod do světa mangy, křest komiksu Enki Bilala, velký komiksový kvíz a vyhlášení vítězů Fabula Rasa (ceny internetové stránky Comicsdb, kdy o nejlepších komiksech hlasují sami čtenáři).

Kromě toho tu bude i dražba originálních kreseb, vydavatelské panely a samostatná manga sekce i s promítáním filmů. Na místě budou i 3D tiskárny a bude se předvádět, jak vzniká taková superhrdinská socha... a kreslíř Petr Kopl bude v rámci charitativní akce na požádání kreslit návštěvníky. A samozřejmě, jako vždy je tu  i možnost nakoupit české i zahraniční komiksy, trička, placky, plakáty, hry či figurky za bezkonkurenční slevy!

A to vše bez nutnosti platit jakékoliv vstupné.

il

Podrobný program a další informace najdou zájemci na stránce www.crwecon.cz, kde se dozvědí nejžhavější novinky a informace, případně i na stránce Crwe na Facebooku.

• Cena Česká kniha pošesté

Cena Česká kniha je opět tady, tentokrát již 6. ročník. Každoročně vás informujeme o knihách, nominovaných na vítězství, postupně tak, jak se zužuje jejich výběr. V šestém ročníku došlo k jedné zásadní změně, o níž se dočtete v následujícím textu, převzatém z tiskové zprávy organizátora.

• Březnová Pevnost láká na Logana i Roberta Fabiana

Venku se konečně začíná oteplovat, takže březnovou Pevnost si můžete vzít třeba na blízkou lavičku. Z obálky na vás vykoukne vousatej Logan alias Wolverine, který právě vstupuje do kin. Vzhledem k velikosti a zajímavosti tohoto projektu se není čemu divit, že se jedná o téma měsíce. Ale jestliže nejste jeho příznivcem, nemusíte se vůbec bát. Na následujících stranách se dočkáte mnoha jiných článků i recenzí.

icon 10x10px Atraktivní práce pro všechny, kteří si věří.
icon 10x10px SMS zdarma do všech sítí.

Soutěž

• Soutěž o knihu Co když je to nebe?

Ode dneška soutěžíme o knihu Co když je to nebe? z nakladatelství Pragma. Pokud správně zodpovíte tři jednoduché soutěžní otázky a usměje-li se na vás štěstí při závěrečném losování, kniha bude vaše.

• Biblický příběh, který se odehrává na americkém venkově

John Steinbeck se narodil roku 1902 v Kalifornii. Vystřídal mnoho různých profesí a získané zkušenosti potom uplatňoval ve svých knihách. Patřil k autorům takzvané ztracené generace zažil první světovou válku a ve svých dílech popisuje bídu, které byl svědkem. Vyzdvihuje krásu kalifornské krajiny a sílu lidského ducha, naopak silně kritizuje násilí, zákeřnost a vypočítavost. Získal Pulitzerovu cenu i Nobelovu cenu za literaturu. Mezi jeho nejznámější knihy patří Hrozny hněvu, O myších a lidech, Pláň Tortilla a právě Na východ od ráje