Soutěže: Ukončené soutěže

Soutěž o balíček knih pro ženy

1 1 1 1 1 (2 hlasů)
il

Nová soutěž o balíček tří knih je tu pro vás. Knihy do soutěže věnovalo nakladatelství Lucka Bohemia. Pokud chcete knihy vyhrát, správně zodpovězte tři soutěžní otázky, a jestli budete vylosováni, knihy poputují za vámi.

 





Výhru do soutěže věnovalo nakladatelství:

Lucka Bohemia

logo



Cena v soutěži:

1x balíček knih (Od toho chlapa ruce pryč, A dost!, Zpověď šílené matky)

 

kniha

 


Najít správného chlapa dá někdy pořádnou fušku. I když věříte, že je to ten pravý, s kterým chcete prožít svůj život a mít s ním děti, může se z něj po čase vyklubat sobec, hulvát, infantilní kluk nebo sebestředný narcista. Dalo se tomu předejít?  Všímaly jste si varovných signálů, které by vás včas upozornily – od toho chlapa ruce pryč?! Možná jste přehlížely, jak musí každé rozhodnutí probrat s maminkou. A že vás vlastně nepředstavil svým přátelům? Podezřele často si holil celé tělo a po sexu se choval jaksi zvláštně. Utečte včas, ušetříte si tak mnoho promarněných měsíců. Tato fascinující kniha vám pomůže vyhnout se katastrofálnímu omylu. Najdete v ní 200 varovných signálů v chování mužů, které byste za žádných okolností neměly ignorovat. Maminčin mazánek, nemehlo, surovec, panovačný hlupák či kariérista, který vás pouze vodí za nos. To vše dokážete odpozorovat a vyhnout se pozdějšímu zklamání. Jen je třeba vědět, jak na to. Po přečtení této knihy se budete na muže dívat bez růžových brýlí a dobře si rozmyslíte, jestli ty jeho malé nevinné chybičky nejsou náhodou předzvěstí katastrofy. Autorky populárního amerického blogu The Little Black Blog of Big Red Flags spojily síly a svůj hit vydaly knižně. Vlastní zkušenosti ze vztahů a stovky příspěvků na blogu od čtenářek sepsaly do vtipné sbírky moudrostí plné neocenitelných rad. "Ohromná kniha. Milujeme ji!" napsal světoznámý magazín Elle.


 

kniha

 


Toužíte vychovat vyrovnané, soběstačné a spokojené dítě? Inspirujte se francouzským způsobem výchovy dětí, který ve své vtipné a výstižné knize popsala americká žurnalistka Pamela Druckermanová. Když se americké novinářce Pamele Druckermanové narodilo v Paříži dítě, neměla v úmyslu stát se "francouzskou matkou". Koneckonců, přístup k výchově není nějaká "věc" jako třeba francouzská móda nebo francouzský sýr. Dokonce i sami francouzští rodiče tvrdí, že nedělají nic zvláštního. Jenže francouzské děti, které Druckermanová poznala, spaly celou noc ve dvou nebo třech měsících, zatímco dětem jejích amerických přítelkyň to trvalo rok nebo i déle. Francouzské děti spořádaně jedly zdravá jídla, která daleko častěji obsahovala dušený pórek než kuřecí nugety. Když přišli na návštěvu američtí přátelé, většinu času řešili problémy svých ratolestí, kdežto ti francouzští v klidu upíjeli kávu, zatímco si děti hrály. Autorka se proto rozhodla odhalit tajemství francouzské výchovy. Zjistila, že francouzští otcové a matky jsou mimořádně přísní v několika málo věcech, ale ve všem ostatním nechávají potomkům celkem volnou ruku. A uvědomila si, že aby se člověk naučil vychovávat děti jinak, nepotřebuje jinou rodičovskou filozofii. Potřebuje úplně jiný náhled na to, co jsou děti zač. A když se sama naučila pevně říkat NE, zjistila, že děti - včetně jejích vlastních - dokážou věci, jaké si vůbec neuměla představit.

 

kniha



Kniha populární americké blogerky o mateřství nejen pobaví, ale také zapůsobí svou brutální upřímností jako skvělý protilék na příliš seriózní výchovné příručky, které v rodičích vzbuzují hrůzu, že ve výchově svých dětí neobstojí. Autorka je známou osobností sociální sítě Twitter, pravidelně se vyjadřuje k otázkám rodičovství v mnohých novinách a časopisech, The New York Times, CNN, Redbook a Ms. Magazine. Její stránky www.scarymommy.com mají v průměru měsíční návštěvnost vyšší než 750 000. „Šílená matka“ se odvažuje mluvit o věcech, které si myslí většina matek, ale málokterá z nich má odvahu je říci nahlas. Výstižně se k tématu knihy vyjádřila autorka bestselleru Ďábel nosí Pradu Lauren Weisbergerová:
„Zahoďte elegantní boty na vysokém podpatku a postavte se tváři v tvář realitě – ještě jste neměly krutějšího šéfa, než je vlastní dítě.“


Soutěžní otázky:


1. Uveďte všechny tři autorky knihy Od toho chlapa ruce pryč.

2. Které národnosti jsou děti, jež podle autorky Pamely Druckermanové nedělají scény?

3. Kolik stran obsahuje kniha Jill Smoklerové Zpověď šílené matky?


Odpovědi na otázky naleznete na stránkách nakladatelství Lucka Bohemia.



Soutěže se mohou zúčastnit všichni s korespondenční adresou v České republice. Stačí správně zodpovědět soutěžní otázku; odpovědi napište do odpovědního formuláře. Nezapomeňte doplnit i svou korespondenční adresu, na kterou bychom zaslali výhru. Výherci budou vylosováni ze všech správných odpovědí. Soutěžit můžete do 26. listopadu 2013.

Soutěž byla ukončena. Knihu vyhrává Elena Hnízdilová. Gratulujeme.

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení