Knižní novinky

Lékařka Adélie čelí kruté pomstě

1 1 1 1 1 (0 hlasů)
knihy

Píše se rok 1176 a král Jindřich II. posílá svou desetiletou dceru Johanu do Palerma, aby ji tam provdal za krále Viléma II. Sicilského. Válka a mor v Evropě činí z takové cesty velmi nebezpečnou výpravu. Král proto vybral své dceři za společnici ženu, které důvěřuje ze všech nejvíc – svou „vykladačku smrti“ Adélii Aguilarovou.



knihaVystudovaná lékařka Adélie, jež pochází ze sicilského království, má princeznu doprovázet a starat se o její bezpečí a zdraví až do svatby. Adélie by sice nabídku nejraději odmítla. Odcestovat s královským průvodem pro ni totiž znamená rozloučit se na dlouhou dobu s vlastní devítiletou dcerkou. Král proto její dceru pohotově přesídlí na královský dvůr jako svou chráněnku, ale současně i jako rukojmí, aby si pojistil, že se k němu Adélie zase vrátí.

Adélii tím pádem nezbývá než vydat se na dlouhou cestu. Doprovází ji arabský ochránce a společník Mansur, milenec Rowley a také irský námořní kapitán O’Donnell, jenž by mohl být Adélii daleko prospěšnější, než by se Rowleymu mohlo zamlouvat.

Ke královskému průvodu se ovšem připojuje ještě jeden člověk – vrah bažící po strašlivé pomstě. Když začnou v princeznině okolí umírat lidé, Adélie i Rowley pojmou podezření, že se vrah nachází nedaleko. Co bude následovat? Má se jeho příští obětí stát princezna Johana? Nebo snad dokonce samotná Adélie?

Ariana Franklinová
VRAHOVA MODLITBA
Lékařka Adélie čelí kruté pomstě

pevná vazba s přebalem / 352 stran / 328 Kč

Nakladatelství JOTA vydalo dosud tři svazky z této populární série: Vykladačku smrti (2009), Labyrintem smrti (2010) a Relikvie mrtvých (2011).  Definitivně poslední autorčino dílo je právě Vrahova modlitba (2011).

První díl této řady, Vykladačka smrti se dočkal ocenění v podobě ceny Historical Award Ellis Petersové v r. 2007 a ceny Macavity Historical Award v r. 2008; druhý, Labyrintem smrti pak byl nominován na historickou cenu Ellis Petersové v roce 2008.

 

Aktuality

  • Březen 2024 odstartoval svůj běh Knižním festivalem v Ostravě

    V prvních dvou březnových dnech proběhl v Ostravě 5. ročník Knižního festivalu. Jako vždy nadšení čtenáři nakupovali knížky, navštěvovali  nejrůznější besedy, trpělivě stáli v dlouhých frontách na podpis svého oblíbeného spisovatele nebo jiné známé osobnosti. Mohli se také účastnit  dvou živých rozhlasových vysílání.

    Číst dál...  
  • Česká vlna nakladatelství Host

    Není sporu o tom, že se nakladatelství Host v průběhu let podařilo pod svou značku shromáždit celou řadu vynikajících českých autorů. Svědčí o tom zájem čtenářů i odezvy v médiích. Host věnuje pozornost propagaci pravidelnou účastí na knižních veletrzích, ale také pořádá samostatné akce. Ta, která je nazvána Česká vlna, představuje čtenářům autory a jejich knihy.

    Číst dál...  

Z čtenářského deníku

  • Jarmila Glazarová: Vlčí jáma

    Jana, která osiřela po první světové válce, se dostává k adoptivním rodičům, kteří žijí ve Slezsku a jsou bezdětní. Jana se stává ošetřovatelkou své adoptivní matky, stará se o domácnost a snaží se své nové rodině být užitečná. Postupem času ale odhaluje tajemství tohoto nesourodého páru. Na první pohled totiž vypadají Klára a Robert šťastně, na ten druhý je ale vidět, že tento pár rozhodně šťastný není.

    Číst dál...  
  • Drašar

    Nacházíme se v době, kdy je český jazyk považován za mluvu vesničanů. Čeština je vytlačena z nejvyšších společenských funkcí, kultury i státní správy. Na školách se vyučuje německý jazyk, jazyk vzdělanců. Dochází k velké germanizaci (poněmčování) společnosti… A do této doby se narodí Josef Václav Michl. Dlouho očekávaný syn, kterému jsou předurčeny velké skutky a který se má stát chloubou rodiny.

    Číst dál...  

Přihlášení